Alfaresort Park Chiflika

Удобства

Алфарезорт парк се намира на 30 метра от основната част на семейния хотел. Гостите на Алфарезорт Парк могат да ползват Релакс зона, сауна, руска баня и релакс стая. Басейнът, ресторантът и Пиано бара на семеен хотел Алфарезорт също са на разположение.

 

САУНА

Всеизвестен факт е множеството  от полезни за здравето свойства на сауната,тя е един естествен и релаксиращ начин за  подмладяване и повишаване на духа.Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността. Друг голям плюс на сауната е , че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло.Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние. Тя действа успокояващо и отпускащо, помага ни да преодолеем стреса и умората.

Сауната не се препоръчва за:

  • хора с високо или ниско кръвно налягане, както и при такива с различни сърдечни болести
  • бременни
  • след употреба на алкохол и кафе
  • хора с разширени вени и затруднено кръвообращение

РУСКА БАНЯ

Руската баня датира от дълбока древност и е доказан метод за сваляне на нервното напрежение, стреса, преумората, предпазване от простудни заболявания. Банята разполага с печка на дърва, която нагрява камъни, с голям коефициент на задържане на топлина, които затоплят помещението. След като камъните се нагреят достатъчно, те се поливат с вода, смесена със специфични масла ,за да се образува пара.

Банята оказва благоприятно влияние на душевното състояние.В парилката горещия въздух и парата изчистват мъртвите клетки на порите и създават се условия за замяната им с нови. Също така микроби загиват от високата температура. Рязкото изменение на температурата при парене и след това обливането с прохладна вода увеличават по-бързото снабдяване на кожата с кръвни телца и стимулират дейността на кръвообращението.

РЕЛАКС ЗОНА

Семеен хотел Алфарезорт разполага с РЕЛАКС ЗОНА, където можете да релаксирате докато се наслаждавате на красивата гледка към река Козещица. РЕЛАКС ЗОНАТА разполага със сауната, релакс стая, руска баня, контрастен душ- тип ледено ведро и открит минерален басейн с "топило" с температура на водата 37-40 грасуда и секция за плуване с температура на водата 33 градуса.

Ресторант

Ресторантът е в дребно-буржоазен стил, с камина открит тип и разполага с 60 места вътре + 20 на терасата

Насладете се на богато меню, изпъстрено с традиционни български ястия, приготвени с много любов. Изживейте своите мигове с чаша ухайно вино.

Пиано Бар

Работно време: Петък и събота (от 22:00ч.) и по предварителна заявка в останалите дни.

Семеен хотел Алфарезорт разполага с "Пиано Бар", където можете да се насладите на голям асортимент от всякакви питиета и да се забавлявате на фона на живи изпълнения на доказали класата си музиканти.Интериорът е стилен и предимно в тъмната гама,подходяща за вечерния дух на бара. Пиано Бара има капацитет от 50 места.

Artboard 1